Wat is Burlesque?

De meeste mensen kennen burlesque als ‘de Moulin Rouge’, Dita von Teese en de film ‘Burlesque’ (2010, met Cher en Christina Aguilera), maar

burlesque veel is meer dan dat en kent een lange historie. 

In Europa stond een ‘burlesque’ optreden voor een performance met veel satire en scherpe humor. In Amerika evolueerde deze optredens al snel in een performance art met striptease en show elementen.

Burlesque kende haar hoogtijd van 1860-1940.

Wil je graag meer lezen over Burlesque, dan raad Eliza Kama je deze boeken aan:> Bekijk hier de sensuele boekentips!

In het kort is Burlesque een sensuele dans, met een knipoog.

Er zijn anno 2020, veel verschillende stijlen binnen burlesque: zoals nerdlesque, gorelesque, polesque, boylesque.. 

Wij richten ons bij Kama steeds op de ‘Classic Burlesque’ stijl: de glamoureuze, vrouwelijke dans met striptease elementen.

 

Is Burlesque iets voor jou?

Vrouwen die hun weg naar onze cursussen vinden zijn vooral vrouwen tussen de 28 en 55 jaar die voelen dat er ‘iets’ moet veranderen.

Wil jij:

  • je beter in je vel voelen en van je lichaam houden?
  • meer zelfzeker in het leven staan?
  • leren hoe je je vrouwelijkheid optimaal kunt inzetten?
  • genieten van sensualiteit en dans?
  • durven flirten en genieten van de seksuele energie in jou?

Dan is Burlesque iets voor jou!

De meeste vrouwen in onze cursussen hebben een druk leven, zijn mama en/of hebben een drukke job en hebben behoefte aan ‘me-time’.

Soms zijn ze ook gekwetst geweest,  hebben ze een scheiding/relatiebreuk achter de rug, een zware zwangerschap, een gezondheidsprobleem, trauma, burn out.. en willen ze nu eindelijk voor zichzelf kiezen.

 

 

Waarom werken de Kama cursussen zo goed? 

Burlesque is een geweldige manier om een vrouw in haar sensuele kracht te zetten en volgens Eliza Kama komt dat door deze ‘5 Burlesque Principes’:

  • Glitter and Glamour: in de dagelijkse sleur vergeten we vaak hoe heerlijk het kan zijn om te genieten van glamour, schoonheid en verwennerij: je opkleden, hakjes aan.. in burlesque draait het volledig om JOU.
  • Vrouwelijkheid: wanneer je als vrouw uitsluitend, of voornamelijk vanuit mannelijke energie leeft, ga je ongelukkig en gestrest door het leven. Met burlesque stap je in je vrouwelijke energie en leer je deze optimaal inzetten.
  • Sensuele beweging en dans: burlesque is uniek omdat het dansvorm is op gevoel: er zijn geen regels en je kunt niets verkeerd doen. (anders dan bijvoorbeeld bij een andere dansstijl zoals jazz of klassiek ballet, draait het in burlesque niet om techniek). Door te bewegen op gevoel ga je ‘uit je uit je hoofd’ en door sensuele/ seksuele (heup)bewegingen en langzame aanrakingen, wekken we onze sensuele levensenergie op en krijg je een diepere connectie met je lichaam en sensualiteit. Free your mind and the rest will follow! 
  • Een vleugje theater en humor: Burlesque komt van het woord ‘Burla’ wat ‘met een grap‘ betekent in het Italiaans. In de cursussen vind je veel humor, theater en (zelf)expressie terug. Eliza Kama is ontzettend goed in het op gemak stellen van vrouwen, door humor.
  • De kracht van soulful striptease. Striptease werkt ontzettend bevrijdend: je leert je letterlijk bloot geven en hierdoor op een andere manier naar jouw lichaam kijken. Ook jouw lichaam mag gezien worden! Met liefde en trots vieren we ons lichaam door striptease. (je kiest hierbij uiteraard steeds zelf hoever je gaat) 

 

Release your inner showgirl en sta in je vrouwelijke, sensuele kracht.