Burlesque

Leer meer over deze prachtige en unieke dansstijl.

Burlesque is een sexy showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden. Uniek hierbij is de combinatie van dans, striptease en een vleugje humor.

In de jaren 1860- 1940 beleefde Burlesque haar hoogtepunt. Bekende Vintage Burlesque artiestes waren: Gypsy Rose Lee, Sally Rand, Tempest Strom.. Stel je in 1860 nog geen hete strip acts voor: een beetje been en het publiek was al wild. Pas rond 1920 werd er echt gestript maar naakt ging men nooit.

Ook in 2014 is Burlesque weer heel populair en dat is voor een groot deel te danken aan Dita von Teese. Als ex van Marilyn Manson heeft zij Burlesque weer helemaal hip gemaakt. Ook de film ‘Burlesque’ met Christina Aguilera en Cher heeft Burlesque weer op de kaart gezet.

Persoonlijk vind ik Burlesque geweldig, om verschillende redenen: het is sexy, verleidelijk, vrouwelijk, stoer en grappig tegelijk en de kostuums zijn prachtig. Als je houdt van glamour dan is Burlesque vast ook iets voor jou: waaiers, korsetten, pailletten, glitters, hoofdtooien, handschoenen, boa’s..: je kunt je helemaal uitleven! Tijdens een optreden maakt vrijwel elke Burlesque danseres gebruik van een ‘prop’ of attribuut. Bekende attributen zijn: een stoel, verenwaaier, en verenboa.. Dita von Teese staat bekend om haar act met een levensgroot martini glas. Hieronder een overzicht van een paar echte Burlesque must haves:

Korset: een korset is een bekende en geliefde must have in de Burlesque. Een mooi korset is erg sexy want het geeft je dat mooie, supervrouwelijke zandloperfiguur. Kies voor een korset met jarretelhouders zodat je een mooie panty eronder kunt dragen.

Waaier: Waaiers in klein formaat, zoals je ze vast kent en gemakkelijk kunt vinden in vele winkels zijn niet de waaiers die men bij Burlesque optredens gebruikt. Daar draait het om glamour en opvallen en dus zie je hier vaak hele grote verenwaaiers. Deze verenwaaiers zijn dan vaak gemaakt van echte struisvogel-veren en kunnen je hele bovenlijf bedekken. De goedkoopste kosten ongeveer 100 euro en de prijs kan al snel oplopen tot enkele honderden euro’s.

Handschoenen: Een klassiek, sexy accessoire zijn natuurlijk (zijden) handschoenen. Zeker toen de danseressen absoluut niet teveel bloot mochten laten zien kan het uittrekken van iets simpels als een handschoen al veel reactie opwekken.

Boa: Dit is waarschijnlijk het meest bekend Burlesque item. Net als de verenwaaiers zijn de echte ostrich boa’s behoorlijk prijzig maar erg sexy, zonder dat je kledij uitdoet!

Pasties: Pasties worden ook wel nipple covers of in het Nederlands, tepelstickers, tepelklevers of tepelhoedjes genoemd. Hoewel deze vooral geassocieerd worden met Burlesque en erotiek worden ze soms ook gedragen als ondergoed, strandkledij of als ‘cover’ van de tepel(erectie) onder kledij. Ze bestaan in allerlei maten, vormen en kleuren en voor een Burlesque optreden zitten er vaak kwastjes/floshen aan en zijn ze prachtig versierd met pailletten.

Hoofdtooi of fascinator: een hoedje, hoofdtooi, haarklem of in het Engels: fascinator is een veelvoorkomend accessoires in de Burlesque. Het is een klein hoedje, vaak afgewerkt met veren.

Het verschil tussen een Striptease en Burlesque optreden is voor mij ten eerste dat een Burlesque danseres niet helemaal naakt gaat. Een ander verschil is dat Burlesque iets meer aan de verbeelding overlaat: het draait niet om het uitdoen van kleren maar om de verleiding. Je ziet ook veel Burlesque danseressen met een maatje meer, iets wat je bij ‘gewone’ striptease niet veel ziet.

Nog een belangrijk verschil is de outfit: bij Burlesque draait het om glitter en glamour! Burlesque spreekt hierdoor ook veel vrouwen aan: al die extra glitters hoeven voor mannen echt niet ;-)

Is je interesse voor Burlesque gewekt en wil je graag meer weten?
Boek dan een KAMA Burlesque workshop! Je leert meer over Burlesque, de dansmoves en de attributen: een middag vol ambiance en verleiding!

Klik hiervoor meer info.
In de KAMA shop vind je bovendien allerlei leuke Burlesque items, zoals boa’s, tepelkwastjes en meer.

Xx Dieuwke Elize
Volg mij op Instagram: @eliza_kama

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA

Burlesque (beginner): Meest geboekt!

Burlesque wordt wel omschreven als ‘de kunst van het verleiden’. Het is een sensuele, theatrale dans, met een dosis humor. Het draait allemaal om vrouwelijkheid, zelfvertrouwen en klassevol ‘teasen’. 

Voor deze workshop heb je GEEN danservaring nodig.

Tijdens deze workshop:

  • Leren we jullie classic Burlesque danspasjes
  • Dansen we met Burlesque props zoals boa, stoel en handschoenen.
  • Gaan we poseren en stappen als een showgirl
  • Krijgen jullie tips en trics om te verleiden en hoe je jezelf op je mooist kunt presenteren
  • Leren jullie een glove peel 

Onze vrouwelijkheid vieren en plezier staan centraal!
Er wordt niet gestript in deze workshop. (enkel handschoenen ;-)

De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Prijs:  32,50 euro per persoon (min 8 personen)
Zijn jullie met  meer dan 15 deelnemers? Vraag dan een offerte op maat en claim je groepskorting!

De prijs is inclusief BTW en:

– De zaalhuur: locatie in de stad naar jouw keuze
– Gebruik van attributen
– Goodie bag voor de bruid/ jarige

– Certificaat/diploma en 20% korting in Burlesqueshop.be voor alle deelneemsters!

 

 

 

 

Verleid?

This entry was posted in . Bookmark the permalink.

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA