Is striptease empowering?

Je bekijkt nu Is striptease empowering?

Is striptease empowering?

Is stiptease empowering?
 

Wanneer wij dames tijdens de burlesque workshop vertellen over burlesque en zeggen dat Burlesque een striptease dans is, schrikken ze vaak.

Striptease? Dat is toch denigrerend, ordinair, vrouwonvriendelijk? 
Uiteraard wordt er in de burlesque workshop niet meer gestript dan een handschoen, maar toch vertel ik je graag meer over striptease. Want het hoeft zeker niet negatief te zijn. Sterker nog, voor mij is striptease super empowering!

Striptease vraagt om de juiste omgeving en intentie
  Striptease op zichzelf is ‘al dansend, je kleding uit doen’. En dat op zich, is voor veel vrouwen super empowering. Toegegeven, jezelf letterlijk bloot geven is super ver uit je comfort zone,
maar daardoor juist super empowering.

Voor mij was het in elk geval super bevrijdend:
Yes ik mag gezien worden! Mijn lichaam mag gezien worden.   De voorwaarden voor dit empowering gevoel zijn vooral de jouw intentie en de mindset/ instelling van jouw omgeving. Vraag jezelf af:
Doe jij een striptease om iemand anders te plezieren, of omdat je het ZELF leuk vindt?
En als je het voor een publiek doet, is het zoals eerder besproken erg belangrijk dat het publiek OOK de juiste mindset heeft en de waarde van een striptease dans inziet.     Deel het mij in de comments hieronder!   Strippende groetjes,
Eliza Kama    

Eliza Kama

Eliza Kama is de eigenaresse van KAMA . Ze is een burlesque danseres en lerares en daarnaast is zij ook vrouwencoach en spreker. (elizevdplas.com)

Geef een antwoord