Last van onzekerheid? Vermijd deze vijf dingen

Je bekijkt nu Last van onzekerheid? Vermijd deze vijf dingen

Last van onzekerheid? Vermijd deze vijf dingen

Een grote blokkade voor deze vrouwelijke kracht is je onzekerheid.

En er zijn vijf dingen die veel vrouwen doen waardoor ze onbewust hun onzekerheid in stand houden:

 
1. Oogcontact vermijden

Oogcontact durven maken is een teken van zelfvertrouwen. Bovendien is het ook een prachtige manier om een intieme verbinding te maken met iemand.

Oefen met het maken van oogcontact op jezelf in de spiegel en op de mensen waarbij jij je op je gemak voelt. En als je op straat loopt, kijk dan NIET naar beneden, maar om je heen.

 

2. Niet of weinig glimlachen

Vrijwel elke vrouw heeft wel eens meegemaakt dat je op straat loopt en een random man tegen je zegt; “Je bent mooier als je glimlacht!”

Hoe irritant ook, hij heeft een punt. Je bent effectief aantrekkelijker als je glimlacht. 

Een oprechte glimlach werkt verbindend en maakt je toegankelijker. Bovendien straal je ook zelfvertrouwen en ontspanning uit.

Nu hoef je natuurlijk niet de hele dag met een geveinsde smile rond te lopen, maar het is wel goed om je af te vragen: Hé, heb ik vandaag al gelachen? Hoe leuk is mijn leven eigenlijk nog? 

Doe leuke dingen, omring je met leuke mensen en je zult automatisch meer lachen, waardoor je meer zelfvertrouwen uitstraalt en jij je beter voelt.

3. Veel stopwoordjes gebruiken, luid, snel en veel praten

Veel vrouwen denken dat ze zelfvertrouwen uitstralen door hun stem te verheffen en veel aan het woord te zijn. 

Vrouwen die innerlijke rust hebben omdat ze weten wie ze zijn en waar ze voor staan, zijn echter vaak stiller. Want ze zijn niet op zoek naar aandacht, bevestiging en aanzien. Zij praten minder en zeker minder SNEL en minder LUID, dan iemand die onzeker is. Ze voelen ook niet de drang om elke stilte op te vullen. 

Tips:

– Denk na voordat je wat zegt zodat je stopwoordjes kunt vermijden. (uhm, tjah, nou, hè, hoor)

– Verhef je stem niet en praat langzaam en rustig. 

Heb je het gevoel dat je moet schreeuwen om gehoord te worden? Of ben je kwaad? Ga dan weg. 

Blijkbaar ben je namelijk niet omringd met de juiste mensen.

En hoewel snel praten ook een teken van enthousiasme in plaats van onzekerheid kan zijn (Ik spreek uit ervaring), is het toch verstandiger om kalmer/langzamer te praten.

Niet alleen linken mensen snel praten aan onzekerheid (als je gestresst bent, klopt je hart sneller en versneld ook je ademhaling en spraak), mensen kunnen je ook minder goed verstaan.

Onthoud: Niet ratelen, maar raken. 

Door rustiger te praten komen je woorden beter binnen en blijven ze beter hangen.

– Stelt iemand je een vraag? Wacht dan 3 tellen voor je antwoord (zodat je kunt nadenken en zeker de aandacht van iedereen hebt…) 

– Antwoord vervolgens in één vloeiende, duidelijke zin: “Ik vind dat Rita een zeer goed punt had. Voordat we het product aanpassen is het belangrijk om eerst een doelgroep onderzoek te doen.”  Articuleer!

– Draai niet om je punt heen. Heb je slecht nieuws? Zeg dat dan meteen. Daarna kun je het eventueel verzachten met een compliment of suggestie.

– Ga niet overcompenseren met ingewikkelde woorden. Zoals Albert Einstein al zei: “If you can’t explain it to a six-year-old, then you don’t understand it yourself”. 

– Praat ook niet met een monotone stem. Praat alsof je een interessant verhaal vertelt: energiek, enthousiast en spannend. 

– Heb je geen kennis of ervaring met het topic? Dan houd je ook beter je mond. 

En als iemand je naar jouw mening vraagt, wees dan eerlijk en zeg dat je er weinig kennis over hebt. Liegen of gebakken lucht verkopen zijn ook tekenen van onzekerheid namelijk. 

– “Zeg nu je dat ik maar altijd mijn mond moet houden?”

No Karen, of course not.

Wel dat je nadenkt voordat je wat zegt, zodat WAT je zegt, recht in de roos is en blijft hangen.

 

” Confidence is silent, Insecurities are loud “


4. Een kromme, gesloten houding

In mijn burlesque cursussen vroeger besteedde ik al veel aandacht aan houdingen, want het heeft veel invloed op hoe jij je voelt en hoe anderen je behandelen. Een zin van mij die mijn cursisten waarschijnlijk in hun nachtmerries horen is dan ook: “Schouders naar achteren, recht op, kin omhoog!”

Mensen met veel zelfvertrouwen staan rechtop (want ze durven gezien te worden) en hebben een open houding (want ze zijn niet bang om aangesproken te worden). 

Een bolle rug (waarbij je schouders dus naar voren hangen) straalt tot slot niet alleen onzekerheid uit, maar is ook niet vrouwelijk en flatterend. Een HOLLE rug (door je bekken naar voren te kantelen en je schouders naar achteren te duwen) daarentegen zorgt voor een open houding  èn accentueert je borsten en billen.


5. Nerveuze gebaren


Veel vrouwen maken ook onbewust nerveuze gebaren zoals het friemelen aan je haar of kleding, het wiebelen met je voet of het tikken met een pen. Of nog erger: Nagelbijten.

Schakel een hulplijn in – bijvoorbeeld in de vorm van je work bestie- die je er op subtiele wijze op kan wijzen als je één van deze tics (of iets anders) vertoont. (Bijvoorbeeld door een knipoog te geven of door een knikje met het hoofd).

 

Wil jij je zelfvertrouwen van binnen en buiten blijvend vergroten?

Dan heb ik goed nieuws voor je: Zelfvertrouwen kun je namelijk ontwikkelen en ik leer je HOE in de online cursus De Kunst van Vrouwelijke kracht 

Liever samen met vriendinnen een boost in zelfvertrouwen, vrouwelijkheid en plezier ervaren? 

Boek dan nu een Kama burlesque workshop!

Veel liefs,

Elize

Eliza Kama

Eliza Kama is de eigenaresse van KAMA . Ze is een burlesque danseres en lerares en daarnaast is zij ook vrouwencoach en spreker. (elizevdplas.com)

Geef een antwoord