Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Je bekijkt nu Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Ga je binnenkort naar een burlesque show? Dit moet je weten!

Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

 

Wanneer je voor het eerst naar een burlesque show gaat weet je niet goed wat je mag verwachten. Wat moet je aan? Wat moet je doen als publiek? En wat mag je zeker NIET doen? In deze blog vertel ik je wat je moet weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat. Wil je daarna nog meer weten over burlesque shows, dan kun je ook deze blog lezen

 

 

Wat doe je aan naar een burlesque show?

 

Eigenlijk hoef je maar één ding in gedachten te houden: overdressed zijn bij een burlesque show bestaat niet.

Twijfel je dus over OF oorbellen, OF een ketting? En vraag je je af of dat hoedje en die nepwimpers niet wat TE zijn?

Het antwoord is: ga ervoor. More is more! (and less is a bore)

 

Burlesque danseressen besteden veel tijd aan hun prachtige kostuums, makeup en haar en het wordt enorm geapprecieerd dat het publiek zich ook opkleed.

Naar een burlesque show gaan in een jeans en sneakers is voor mij persoonlijk dan ook echt een no-go. (en ja dat geldt uiteraard ook voor mannelijk publiek!

 

 

Controleer tot slot altijd even of er een specifieke dresscode wordt gegeven. Dit is vaak zo als het een burlesque show met een thema is: bijvoorbeeld Valentijn, Halloween, Kerst etcetera. Bij de Kama shows geven wij ook altijd een dresscode en is er een prijs voor de ‘best dressed audience member’.

Zo kan de dresscode bijvoorbeeld ook een kleur of thema zijn zoals ‘glitter’ of ‘red and black’. Je vindt deze dresscode terug op de uitnodiging of je ontvangt dit via e-mail na de aankoop van je ticket.

Wordt er geen dresscode vermeld? Dan kun je zelf je creativiteit de vrije loop laten.

 

 

Wat wordt er verwacht van het publiek tijdens een burlesque show?

En wat moet je absoluut niet doen als publiek bij een burlesque show?

 

 

Waneer je naar een burlesque show gaat heb je als publiek de belangrijke taak om vooral enthousiast te juichen en applaudisseren voor de danseressen (en om de grapjes van de host en stage kitens te lachen ;-)

 

Als de burlesque danseres speels verleid, danst en stript is het de bedoeling dat het publiek dit aanmoedigt door luid te klappen en juichen. Doet het publiek dit niet? Dan bestaat de kans dat de burlesque danseres het kledingstuk niet uitdoet (en wordt het allemaal een beetje ongemakkelijk)

 

Onthoud: Burlesque is het vieren van vrouwelijkheid en sensualiteit en dit vieren gebeurt niet in stilte, haha!

 

Wat je natuurlijk niet moet doen als publiek is onbeschoft zijn. Luid juichen voor een danseres? Yes please! Door een act heenpraten? Noooo!

 

 

Is fotograferen en video’s maken toegestaan tijdens een burelsque show?

 

 

Tenzij anders aangegeven door de showorganisator of host/presentator is het altijd toegstaan om te filmen en foto’s te maken tijdens een burlesque show.

 

Een vraag die ik ook vaak krijg is of het ok is om de danseressen om een foto te vragen. Natuurlijk verschilt dit antwoord per danseres, maar verreweg de meeste (professionele) danseressen gaan dit alleen maar leuk vinden en zullen uit zichzelf na de show nog het contact opzoeken met het publiek. Soms wordt dit ‘fotomoment’ ook in de show opgenomen. Zo mochten de gasten in Burlesque Bar na de curtain call altijd op het podium komen voor een fotorondje met de danseressen.

 

Heb je een mooi filmpje of foto van een danseres gemaakt? Zorg dat zeker dat haar erin tagged op Instagram en Facebook met haar stagename (en zet erbij hoe mooi je haar act vond!).

Zij zal dit enorm fijn vinden. Bonuspunten als je ook de organisator van de show tagged.

 

 

 

Elke burlesque show is anders (en dat is wel zo leuk)

 

 

Het leuke aan burlesque vind ik dat er geen regels zijn.

Sommige shows, zoals de Kama shows, kiezen met name voor classic burlesque (the glitter and glamour), maar onder de noemer ‘neo burlesque’ kun je ook andere burlesquethema’s ontdekken zoals gorelesque, nerdlesque, polesque en cabaresque.

 

Bovengenoemde algemene tips gelden voor elke burlesque show. Verder geldt vooral: laat je verrassen! Laat je meenemen in deze heerlijk magische, sensuele wereld en onderga alles met een open mind en hart.  

 

 

Liefs,

Eliza Kama.

 

 

P.s Wil je graag een Kama burlesque show bezoeken?

 

Burlesque bar is helaas definitief gesloten na Corona, maar Kama organiseert meerdere keren per jaar shows in mooie theaters of clubs.

 

Je vindt deze burlesque shows terug via www.kamaworld.be/burlesque-shows

 

 

Wie weet zien we elkaar dan snel bij een burlesque show!

 

 

 

 

 Foto door: Nancy Verbeke tijdens een Kama cursistenshow

 

 

 

 

Eliza Kama

Eliza Kama is de eigenaresse van KAMA . Ze is een burlesque danseres en lerares en daarnaast is zij ook vrouwencoach en spreker. (elizevdplas.com)

Geef een antwoord