Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Je bekijkt nu Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

Ga je binnenkort naar een burlesque show? Dit moet je weten!

Dit moet je weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat

 

Wanneer je voor het eerst naar een burlesque show gaat weet je niet goed wat je mag verwachten. Wat moet je aan? Wat moet je doen als publiek? En wat mag je zeker NIET doen? In deze blog vertel ik je wat je moet weten als je voor het eerst naar een burlesque show gaat. 

 

Wat doe je aan naar een burlesque show?

 

Eigenlijk hoef je maar één ding in gedachten te houden: Overdressed zijn bij een burlesque show bestaat niet.

Twijfel je dus over OF oorbellen, OF een ketting? En vraag je je af of dat hoedje en die nepwimpers niet wat TE zijn?

Het antwoord is: Ga ervoor. More is more! (and less is a bore)

 

Burlesque danseressen besteden veel tijd aan hun prachtige kostuums, make-up en haar en het wordt enorm geapprecieerd dat het publiek zich ook opkleed.

Naar een burlesque show gaan in een jeans en sneakers is voor mij persoonlijk dan ook echt een no-go. (En ja dat geldt uiteraard ook voor mannelijk publiek!)

 

Bij de Kama shows geven wij ook altijd een dresscode. (Die ontvang je via e-mail na het kopen van je ticket)

Zo kan de dresscode bijvoorbeeld ook een kleur of thema zijn zoals ‘glitter’ of ‘red and black’. 

 

 

Wat wordt er verwacht van het publiek tijdens een burlesque show?

 

 

Wanneer je naar een burlesque show gaat heb je als publiek de belangrijke taak om vooral enthousiast te juichen en applaudisseren voor de danseressen (en vergeet ook niet om de grapjes van de host en stage kittens te lachen 😉!)

 

“Moet je dan niet stil zijn?” NEEN! Als de burlesque danseres speels verleid, danst en stript is het de bedoeling dat het publiek dit aanmoedigt door luid te klappen en juichen. Doet het publiek dit niet? Dan bestaat de kans dat de burlesque danseres het kledingstuk niet uitdoet (en wordt het allemaal een beetje ongemakkelijk). Een burlesque show is géén filmvoorstelling of een concert. Be loud!

 

 

En wat mag je NIET doen als publiek bij een burlesque show?

 

Wat je natuurlijk NIET moet doen als publiek is onbeschoft zijn. Door een act heen praten? Dingen op het podium gooien? Negatieve/over seksuele dingen roepen? De danseres aanraken? 4x: Noooo! 

 

Burlesque is een podiumdans en als publiek kom je zonder toestemming NIET op het podium. Kom uiteraard ook op tijd want als de show eenmaal gestart is moet je bij onze shows wachten tot de pauze om naar binnen te mogen. (Bij sommige shows kom je er zelfs helemaal niet meer in).

 

 

Is fotograferen en video’s maken toegestaan tijdens een burlesque show? En kom je zelf als publiek ook op de foto?

 

 

Tenzij anders aangegeven door de showorganisator of host/presentator is het altijd toegestaan voor jou als publiek om te filmen en foto’s te maken tijdens een burlesque show!

Als publiek kun je zelf ook gefotografeerd worden. Zo is er bij onze burlesque shows altijd een rode loper bij aankomst en daar nemen we foto’s van onze prachtige gasten. 

 

Goed om te weten: Bij onze shows kun je na de show ook op de foto met de danseressen (op het podium)! Voor een klein prijsje koop je deze upgrade en voorzien wij enkele burlesque accessoires en een fotograaf. Een leuke herinnering aan de avond! 

 

Tip: Heb je een mooi filmpje of foto van een danseres gemaakt? Zorg dat zeker dat haar erin tagged op Instagram en Facebook met haar stagename (en zet erbij hoe mooi je haar act vond!).

Zij zal dit enorm fijn vinden. Bonuspunten als je ook de organisator van de show tagged! (@kamaburlesque 😍)

 

 

 

Elke burlesque show is anders (en dat is wel zo leuk)

 

Het leuke aan burlesque vind ik dat er geen regels zijn! 

 

– Onder de noemer ‘neo burlesque’ kun je burlesque thema’s ontdekken zoals gorelesque, nerdlesque, polesque en cabaresque. Je ziet op deze shows alle geslachten, maten en leeftijden optreden, op muziek van hiphop tot rock.

 

– Bij KAMA kiezen we daarentegen altijd voor ‘classic burlesque’: Stijlvolle striptease zonder volledige naaktheid, met veel glitter and glamour. 

 

Tot slot: Eerdergenoemde tips gelden vrijwel voor elke burlesque show, maar uiteraard heeft elke show organisator verder haar eigen do’s and dont’s. Informeer je op voorhand en enjoy the show! 😍

 

Liefs,

Eliza Kama

 

 

P.s Wil je graag een Kama burlesque show bezoeken?

 

Onze burlesque bar in Antwerpen is helaas definitief gesloten na Corona, maar Kama organiseert meerdere keren per jaar burlesque shows in mooie theaters of clubs.

 

Via www.kamaworld.be/burlesque-shows vind je alle informatie! 

 

 

 

-Foto door: Nancy Verbeke tijdens een Kama cursistenshow

 

 

 

Eliza Kama

Eliza Kama is de eigenaresse van KAMA . Ze is een burlesque danseres en lerares en daarnaast is zij ook vrouwencoach en spreker. (elizevdplas.com)

Geef een antwoord