Zwanger? Seks en je sexy voelen.

Je sexy voelen en genieten van seks tijdens je zwangerschap en na je bevalling.

Hoewel zwangere celebrities er vaak prachtig en sexy uitzien, met glanzend, dik haar en die zwangerschap ‘glow’, moeten we het niet mooier maken dan het in werkelijkheid is: er zijn talloze redenen om je juist niet zo mooi en sexy te voelen tijdens je zwangerschap.. en seks is, zeker de eerste maanden, vaak het laatste waar je zin in hebt.

Redenen waarom je je niet echt sexy voelt en niet zo’n zin hebt in seks zijn er genoeg tijdens je zwangerschap:
– Winderigheid: vrijwel elke vrouw heeft hier last van tijdens haar zwangerschap…
– Misselijkheid/zuur: ochtendmisselijkheid? Ik had er de hele dag last van. Bepaalde geuren kon ik ook niet uitstaan en kokhalzen is niet echt sexy natuurlijk.
– Kwijlen: Zeker als je last hebt van misselijkheid is dit nog zo’n ‘leuk’ kwaaltje waar je wellicht last van hebt.
– MOE: Met hoofdletters ja. Een nacht van 12 uur is nog te weinig om vol energie wakker te worden..
– Extra kilo’s: Dat je aankomt tijdens je zwangerschap is normaal. Maar hoe vaak men dit ook tegen je zegt, het betekent niet dat je je er perse goed en sexy bij voelt. Het begint al wanneer je merkt dat je favoriete jeans niet meer past en het tijd wordt om een zwangerschapsjeans te kopen. Ja, met zo’n rekband. Sexy is anders.
Lopen op hakken heb je ook al opgegeven en hoewel sommige mannen menen dat het ‘waggelen’ wat je doet schattig is.. jij voelt je vooral een eend en géén zwaan.
– Ik heb the worst for last bewaard: plassen. In je (zwangerschap)broek.
Niesen, hoesten en hard lachen worden je grootste vijanden. Het spreekt voor zich dat dit niet erg bijdraagt aan het ‘sexy voelen’.

Nu we alles op tafel hebben gegooid geef ik graag wat tips om je toch sexy te kunnen voelen tijdens de zwangerschap én te kunnen genieten van seks.

De belangrijkste tip is eigenlijk: gewoon DOEN!
Geen zin, moe.. ? Seks geeft energie, echt waar! Dus ook al ben je nog zo moe, doe in het weekend eens een potje ochtendseks en geloof me, je dag begint goed. Of duik eens extra vroeg je bed in en ga niet meteen slapen.. Ik ken niemand die er achteraf spijt van heeft dat ze een uurtje (half uurtje, kwartiertje?!) later is gaan slapen..
Als je last hebt van pijnlijke spieren laat je dan verwennen door een massage van je man of neem eerst samen een ontspannend bad. Tijdens de seks verdwijnen trouwens alle krampen of hoofdpijn omdat je het stofje endorfine aanmaakt dat zelfs beter helpt dan eender welk medicijn. Denk daar maar aan wanneer je de neiging hebt om weer te zeggen: “Sorry schat, niet vanavond.. ik heb hoofdpijn.”

TIP: Beweeg! De beste remedie tegen pijnlijke spieren is om te (blijven) bewegen: ga wandelen, doe elke dag een paar oefeningen thuis, of nog leuker: geef je op voor een speciale zwangerschaps work out: van yoga tot bootcamp, het bestaat allemaal en aangepast voor zwangere vrouwen. Ik organiseer in januari, februari en maart zelfs een BURLESQUE workshop voor zwangere vrouwen! Tijdens deze workshop ‘Burlesque with a Belly’ ben je lekker aan het dansen en bewegen (we gaan niet strippen..) en leer je sexy Burlesque moves.

Geef je nu alvast op want de plaatsen zijn beperkt!

Klik hier of stuur een mailtje naar mij, via info@kamaworld.be!

De Burlesque workshop is ook gericht op het lekker in je vel zitten en jezelf mooi voelen.. wat voor veel vrouwen ook een voorwaarde is om oprecht te kunnen genieten van seks. Wanneer je je dik voelt bedenk je dan dat je een leven aan het creëren bent, die ronde vormen moet je omarmen! Ze beschermen het leven in je en zorgen ervoor dat je op en top vrouwelijk bent: Hello boobs!

Regel is ook: Praat met elkaar! Voel je je dik en ongemakkelijk? Zeg dit dan eerlijk. Als je een goede man aan je zijde hebt zal hij beamen hoe mooi je bent en dat die ronde vormen hem totaal niet storen. Sterker nog, veel mannen vinden hun vrouw juist op haar mooist als ze zwanger is! Wat ik ook heb geleerd is dat mannen ook onzekerheden hebben over jouw zwangere lichaam: Vind zij het wel fijn? doe ik haar/de baby geen pijn? (nee, de baby heeft nergens last van..) Als je hier niet over praat kun jij zijn onzekerheid misschien verwarren met het feit dat hij je niet sexy vindt..
Let op: praten is goed maar tijdens de seks is enkel dirty talk toegestaan ;-)

Neem de tijd.. niet elke vrijpartij hoeft uren te duren maar genieten begint bij het voorspel.
Masseer elkaar, knuffel, kus.. of: begin de dag ervoor al met het voorspel en schrijf een sexy briefje voor elkaar: Morgen ga ik….
Ook een tip: ga eerst lekker samen op date! (Virgin cocktails zijn ook best lekker hoor..)
Als je zwanger bent is het zeker een must om samen veel leuke dingen te doen, want binnenkort gaat jullie tijd met z’n tweetjes een stuk minder zijn. Ben je net bevallen? Jullie gesprekken over luiers en borstvoeding zouden zelfs Kim Holland geen zin meer doen hebben in seks dus hoog tijd om er even tussenuit te gaan en het over iets anders te hebben.

Tip: Zorg dat jullie slaapkamer niet vol met babyspullen staat en breng jullie kindje naar een oppas: tijd voor een beetje ‘Do not Disturb’ tijd nu, zonder de afleiding van een krijsende baby of het struikelen over speelgoed. De slaapkamer is nu off limit voor kids: adults only.

Tot slot, geniet samen van je zwangerschap en besef dat jullie dat wonder samen gecreëerd hebben.. tijdens een wilde vrijpartij! Ironisch toch dat jullie nu ineens zouden stoppen met dat wat jullie juist zoveel geluk heeft gebracht..

Wat zijn jullie ervaringen met seks en je sexy voelen tijdens je zwangerschap en (net) na je bevalling? Tips? Laat hieronder een reactie achter!

Xx Dieuwke Elize

Pssst.. in de KAMA shop vind je allerlei leuke producten om in de stemming te komen.. van lingerie tot massagekaarsen en speeltjes! Enjoy!

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA