Waar komen Seksspeeltjes vandaan?

Het ontstaan en de ontwikkeling van onze seksspeeltjes

Seksspeeltjes bestaan in alle soorten en maten, van vibrators in de vorm van een cup cake (check de KAMA shop ;)) tot glazen dildo’s.

Maar de geschiedenis achter deze sexy speeltjes zal je vast verrassen!

Het eerst gekende seksspeeltje is de dildo. In 2005 werd een 20 centimeter lange fallus gevonden in Duitse grotten nabij het plaatsje Ulm. Deze is waarschijnlijk 28.000 jaar oud en hoewel dit de ‘oudste’ gevonden dildo is, is het niet helemaal duidelijk waar en wanneer de eerste dildo’s zijn gemaakt. Men vermoed dat wetenschappers nog oudere dildo’s hebben gevonden maar dit wellicht niet hebben benoemd vanwege het seksuele karakter ervan.. De daarna gevonden dildo’s dateren van 4000 jaar voor Christus en werden dan weer gevonden in Pakistan. Maar in de tussentijd heeft men zich vast en zeker ook vermaakt met dildo’s alleen zijn deze niet gevonden ;-)

Waar de naam dildo vandaan ook is ook al zo’n mysterie. De oudste teksten waarin een dildo vermeld werd komt van de oude Grieken. Zij noemden het Olisbas. Sommige wetenschappers menen dat dildo komt van het Italiaanse woord Dilotto, wat genot betekend. Anderen denken dan weer dat het woord is afgeleid van het Engelse “This will do”.. (vrij vertaald: “hier doen we het wel mee”)

In de Renaissance (15e en 16e eeuw) werd het maken van dildo’s een ware kunstvorm, ondanks de kerk die hier faliekant tegen was. Leden van de adelstand bezaten exemplaren van onder andere zilver en ivoor. Door de eeuwen heen werden dildo’s van allerlei materialen gemaakt: in de 17e eeuw van glas, gevuld met water of melk. Op deze manier kon er niet alleen een ejaculatie nagebootst worden maar kon de dildo ook op een aangename temperatuur gebracht worden.

In Afrika is zelfs een antieke dildo gevonden van kamelenmest met een coating van hars. Tjah, een vrouw moet wat ;-)

Men denkt dat de eerste vibrator het idee was van niemand minder dan Cleopatra.. zij zou haar bedienden de opdracht hebben gegeven om een holle kalebas te vullen met boze bijen(!). Met deze trillende kalebas zou ze zich vervolgens bevredigd hebben. In 1883 vroeg Dr. Mortimer Granville het patent aan voor de eerste vibrator, ahum, ik bedoel ‘massager’ voor spierpijn. De vrouwen wisten wel beter.

De Ben Wa ballen, ofwel de balletjes voor kegeloefeningen, komen uit Japan en zouden al bestaan sinds 500 na Christus. Toen werden ze nog gemaakt van metaal waardoor ze konden gaan roesten.. nu hebben ze een siliconen laagje wat dit tegengaat, wel zo prettig.

Het hedendaagse aanbod van seksspeeltjes is niet alleen zeer uitgebreid, de seksspeeltjes gaan ook mee met hun tijd. Zo worden ze niet alleen gemaakt van de beste, huidvriendelijke materialen maar zijn er al vibrators die uit zichzelf glijmiddel uitscheiden, vibrators die je kunt aansluiten op je Ipod en trillen op het ritme van de muziek, speeltjes op afstandsbediening en oplaadbare speeltjes door middel van USB stick, mét extra opslag ruimte.

Conclusie: (zelf)bevrediging is iets dat de mens al eeuwen doet en we kunnen aannemen dat we al seksspeeltjes gebruiken sinds we rechtop lopen, of zelfs nog daarvoor ;-) Laat dat taboe dat erop rust dus maar eindelijk helemaal verdwijnen!

Xx Dieuwke

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA