10 Seks weetjes en regels

Wat iedereen zou moeten weten over seks maar misschien niemand je vertelde: de belangrijke seks weetjes

Hoewel je op vele manieren van seks kunt genieten en dit heel persoonlijk is, zijn er toch een aantal algemene waarheden of weetjes waar je niet omheen kunt, alsook enkele ‘regels’ om te onthouden.

Ik heb ze hieronder voor je verzameld:

  1. Je eerste keer gaat nooit je beste keer zijn. Meestal ken je je eigen lichaam nog niet zo goed en zijn lichaam al helemaal niet, dit is immers jullie eerste keer. Ontspan en weet dat dit voor iedereen geldt en het alleen maar beter wordt, want: de eerste keer was voor niemand de beste keer.
  2. Voorspel is belangrijk. Voorspel is fijn en een must, zeker voor vrouwen. Besef dat er vele soorten van voorspel zijn in de ogen van een vrouw. Wat voor jou als man misschien niks met seks te maken heeft, zoals de was opvouwen, kan haar al in de stemming brengen! Eindeloos beffen voor de penetratie is dus niet wat ik hier bedoel als ik het over voorspel heb. Al zal ze hier vaak ook geen nee tegen zeggen natuurlijk ;-)
  3. Grove opmerkingen over je lichaam zijn natuurlijk nooit toegestaan van je minnaar maar in bed is dit echt een NO GO. Kledij weer aan en iets anders gaan doen is de boodschap want jij gaat nooit kunnen genieten van deze vrijpartij.
  4. Baby talk oftewel kinderachtige woordjes zijn nooit sexy, bewaar dit voor kinderen. Verkleinwoorden dus ook niet: geen tietjes dus maar borsten; durf te zeggen waar het op staat ;-)
  5. Durf te praten: wees niet bang om geluid te maken, te kreunen, te hijgen, al is het alleen al om aan te geven wanneer je iets fijn vindt. Maar nog beter is natuurlijk gewoon hardop zeggen wat je wilt en niet wilt: hij/zij kan geen gedachten lezen.
  6. Vergeet taboes: doe samen met je partner waar jullie je goed bij voelen. Luister naar elkaar en als jullie er allebei gelukkig van worden, doen!
  7. Seks is grappig. Gekke gezichten, rare geluiden, zotte posities.. wanneer je beseft dat seks niet alleen fijn maar ook grappig is dan kan het nooit ongemakkelijk zijn. Een seks‘blunder’? Daar moet je dan ook maar gewoon hardop om lachen.
  8. Sokken uit. Als de rest van je kledij uit is, dan moeten je sokken zeker uit! Er is niks opwindends aan sokken. Koude voeten? Geen excuus! Je ben tenslotte iets aan het doen waar je het snel warm van krijgt.
  9. Don’t sneak out. Met andere woorden: glip niet stiekem naar buiten zonder een normaal afscheid. Dit geldt vooral voor een one night stand: het is onbeleefd en getuigt van weinig manieren.
  10. Ga plassen! Ook al valt men in films na de seks altijd gelijk romantisch in elkaars armen in slaap, ik ben hier om je uit de droom te helpen: hoe gezellig het ook is in bed: sta op, ga plassen en je wassen! Je zult me dankbaar zijn, want een urineweginfectie is niet bepaald fijn.

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA