10 redenen om vaker seks te hebben

Seks is niet alleen fijn maar ook goed voor je gezondheid

Moe, hoofdpijn, te druk.. er is altijd wel een reden te bedenken om geen seks te hebben.

Toch zou je hier beter wat vaker tijd voor maken.. Het is niet alleen belangrijk voor je relatie maar ook nog eens heel gezond!

Graag geef ik de 10 beste redenen om vaker seks te hebben. Met deze redenen in je achterhoofd ga je de volgende keer vast wél in op je avances van je partner in plaats van je nog eens om te draaien in bed..

 

  1. Vrijen beschermt tegen kwaaltjes en ziektes.

Seks is een natuurlijke pijnstiller, je bloedsomloop verbetert, het helpt je cholesterol meer in balans te brengen en je hoofdpijn of migraine verdwijnt doordat het de druk op je bloedvaten in je hersenen vermindert. Maar dat is niet alles: Het hormoon oestrogeen dat vrijkomt bij vrouwen beschermt het hart en helpt zelfs Alzheimer voorkomen. Het hormoon testosteron bij mannen versterkt spieren en mannen die vaker ejaculeren hebben een aanzienlijk kleinere kans om prostaatkanker te krijgen.

  1. Je wordt er mooier van.

Ja, seks kan zelfs tellen als heuse ‘beauty treatment’! Tijdens een vrijpartij verdubbeld het oestrogeen level in een vrouwenlichaam wat ervoor zorgt dat je haar meer glanst en je huid zachter wordt. Het zweten tijdens de seks zorgt er ook voor dat je poriën zich openen en reinigen wat goed is voor je huid.

  1. Het is goed voor je geestelijk welzijn.

Tijdens de seks komt er endorfine vrij wat stress helpt verminderen en je een euforisch gevoel geeft. Mensen die nooit seks hebben, hebben vaker last vast stress, depressie en zelfs paranoia.

Bovendien kan het verlangen van je partner naar jou een positieve invloed hebben op je welzijn en zelfvertrouwen.

  1. Je leeft langer.

Een 10 jaar durend onderzoek onder 1000 vrouwen door Queens University in Belfast laat duidelijk zien dat de vrouwen die op regelmatige basis orgasmes hebben, langer leven dan de vrouwen die weinig tot geen orgasmes hadden.

  1. Het is goed voor je lijn.

Door seks kun je afvallen: het is een leuke en goede workout! Wist je dat je tijdens een gemiddelde sekssessie al snel 200 kcal verbrandt? Dit staat gelijk aan 15 minuten hardlopen!

  1. Een betere nachtrust.

Na een orgasme worden we slaperig: ons lichaam ontspant volledig en we zijn compleet relaxed. Hierdoor val je niet alleen makkelijker in slaap maar slaap je ook dieper en beter.

  1. Je spieren worden sterker.

Vergeet melk drinken.. Seks op regelmatige basis helpt veel beter bij het ontwikkelen en sterker maken van je spieren. Uiteraard een beetje afhankelijk van hoe actief je in bed bent, maar hoe meer standjes je uitprobeert, hoe sterker je spieren worden. Door het samentrekken van je spieren tijdens een orgasme ontwikkelen deze zich ook sneller en helpt het blaasproblemen en incontinentie voorkomen.

  1. Je hoeft minder vaak naar de tandarts.

Kus je partner dagelijks en je hoeft minder vaak naar de tandarts! Kussen stimuleert namelijk de slijmproductie wat de zuurgraad in je mond helpt verbeteren en het vuil tussen je tanden laat verdwijnen. Blijf wel ook gewoon je tanden poetsen natuurlijk, anders wil je partner je misschien niet meer kussen ;-)

  1. Seks helpt weeën opwekken.

Aangezien ik nu zelf 38 weken zwanger ben zet ik deze er ook even bij!

Aan het einde van je zwangerschap kun je niet meer wachten om je kindje eindelijk in je armen te sluiten.. dan duurt elke extra dag precies een eeuwigheid!

Het is bewezen dat seks weeën op kan wekken: enerzijds doordat wanneer jij klaarkomt je baarmoeder samentrekt wat daardoor de weeën in gang kan zetten en anderzijds door het stofje prostaglandine dat in sperma zit. Dit is hetzelfde hormoon wat ook in het medicijn zit waarmee artsen in het ziekenhuis weeën opwekken. (alleen dan in hele kleine hoeveelheid)

  1. Het helpt bij het verminderen van huidveroudering.

Een onderzoek van Dr. David Weeks heeft bewezen dat oudere mannen en vrouwen met een actief seksleven er gemiddeld 7 jaar(!) jonger uitzien dat hun leeftijdsgenoten die geen seks meer hebben.

Belangrijk is wel dat zowel man als vrouw oprecht geniet van de seks: het onderzoek liet zien dat kwaliteit minstens even belangrijk is als kwantiteit. Bij de koppels die de seks omschreven als ‘liefdevol’ en ‘bevredigend’ waren de anti age resultaten het beste.

 

Tot slot is seks ook goed voor je relatie, onder andere omdat je je daardoor meer verbonden voelt met je partner. Tijdens de seks komt er oxytocine vrij in je hersenen: dit noemen ze ook wel het ‘knuffel-hormoon’; jij en je man voelen zich hierdoor sterker met elkaar verbonden.

Heb je geen relatie? Niet getreurd.. De meeste voordelen die ik hierboven heb genoemd komen voort uit het ervaren van een orgasme: enne, hier heb je niet perse een man voor nodig!

Wie duikt er na het lezen van dit artikel vanavond extra vroeg het bedje in?!

Laat hieronder een reactie achter of mail naar info@kamaworld.be.

 

Enjoy!

 @eliza_kama

by Dieuwke Elize

Dieuwke is eigenaresse van KAMA