Lesinhoud Cursus Burlesque en striptease

Hieronder vind je de lesinhoud per les tijdens de cursussen

Burlesque en striptease

De lesinhoud kan een beetje verschillen per lerares maar alles komt aan bod. Naast het dansen met props, het aanleren van stappen en poses, mimiek en een mooie choreo doen we ook unieke oefeningen voor meer zelfvertrouwen.

 

Lesinhoud

Les 1: Inleiding in Burlesque / striptease

De basis van Burlesque wordt behandeld: presentatie en poses – stappen – mimiek – classic burlesque dance moves en dansen met een prop. (Bijvoorbeeld een boa of hoed)

Les 2: Chairdance en floorwork: 

Herhaling van vorige week en je leert dansmoves en poses met een stoel en op de grond. 

Les 3: De kunst van striptease (glove peel en stocking peel) + start choreo

Les 4: Choreo deel 2

Les 5: Afwerking choreo + show! 

Een half uur voor het einde van de les is het publiek welkom, partner/vriendinnen (door jullie uitgenodigd). We dansen de choreo die we in de les hebben geleerd.  Het is verder uiteraard een besloten avond: enkel open voor de vrienden/familie van de cursisten. 

We sluiten af met de uitreiking van de certificaten. 

Ik schrijf mij in!

 

Onze Niveaus

Beginners: Je leert jezelf presenteren als echte showgirl, we dansen met props zoals een verenboa en je leert een mooie choreo. Ook leer je de basis van floorwork , striptease (enkel glove en stocking peel) en chairdance. Tijdens de beginners lessen ligt de focus op het boosten van jouw zelfvertrouwen! 

Mid Gevorderden: Je leert moeilijkere moves met stoel en op de grond en je gaat verder in op striptease. Je leert dansen met andere props zoals verenwaaiers en een mooie choreo: dit keer met nieuwe, iets moeilijkere moves.

We geen ook verder in op expressie en de afwerking van je dans.

Gevorderden: Je leert een eigen act en choreo maken: van nummerkeuze, tot kostuum, props en afwerking. Je wordt begeleid van begin tot einde. Er wordt ook veel aandacht besteed aan stage performance en het bepalen van jouw ‘personage’. Je kunt ook leren tassel twirlen. 

 

Het verschil tussen de Burlesque en striptease cursussen:

  • Muziekkeuze: striptease is op moderne muziek. In de burlesque lessen gebruiken we ook veel ‘retro’ muziek
  • In burlesque strippen we minder en draait het meer om het teasen. De bewegingen zijn meer sensueel, in striptease meer seksueel. Dit zie je ook terug in onze expressie.
  • De props die we gebruiken zijn anders: in striptease zijn dit bijvoorbeeld zwepen, stropdassen en in Burlesque: verenboa’s, verenwaaiers.
  • Groot verschil: in Burlesque is er geen fysiek contact met het publiek. In moderne striptease worden er lapdances gegeven.  Onze lessen zijn echter ladies only, wij oefenen de lapdances in de lessen op elkaar ;-)

 

Burlesque is de voorloper van de moderne striptease.

Wij geloven dat striptease en sensuele dans DE weg naar meer zelfvertrouwen kan zijn. Het vergroten van jouw zelfvertrouwen, de inner showgirl in jou naar boven halen: DAT is ons doel.

Ik schrijf mij in!