Volg Eliza persoonlijk via Instagram: @eliza_kama

Wat leuk dat je meer over Eliza Kama en Kama wilt weten!

 

 

Eliza Kama is eigenaress van Kama. Ze werd geboren in Groningen (Nederland). Haar echte naam is Dieuwke Elize. Ze is mama van 1 zoontje en woont momenteel in Antwerpen. Eliza heeft ook in enige tijd in Spanje gewoond en in Buenos Aires (Argentinië).

 

Wat betekent KAMA?
De naam Kama verwijst onder andere naar de god van de Liefde, verlangen en een wens. Men denkt bij Kama vaak aan een seksueel verlangen (ook vanwege het bekende boek Kamasutra) maar het staat voor veel meer. Vatsyayana, de auteur van de Kamasutra, omschrijft Kama als elke vorm van plezier en aantrekking dat iemand ervaart. Je kan Kama dus op allerlei manieren ervaren: Bijvoorbeeld door kunst, muziek, dans of een fijne ontmoeting. In het Hindoeïsme is het ervaren van Kama één van de vier doelen in het leven.

Waarom KAMA?
De wereld van Burlesque en striptease hebben Eliza altijd erg aangesproken. Na het behalen van haar Bachelor in Retail Management is zij lessen Burlesque en striptease gaan volgen in binnen- en buitenland. Zo is zij onder andere ook terecht gekomen bij de New York school of Burlesque en Davina. Al snel merkte Eliza dat Burlesque en striptease haar zelfvertrouwen een boost gaf en sindsdien deelt zij haar grote passie voor sensuele dans met andere vrouwen door haar bedrijf Kama:

In 2013 heeft Eliza haar bedrijf KAMA opgestart en daarmee kwam een grote droom van haar uit. Haar passie, talent en persoonlijkheid werden al snel opgemerkt en er volgden o.a samenwerkingen met Davina (davina.be), Nefertari (Leuven), dansschool Danzateljee, dansschool Dansparant, fotografe Nancy Verbeke, Elisabeths Boudoir, Lady like Pin up shop, beautysalon Shey’s, de Erotica Beurzen etc.

Nu, in 2019, kun je bij KAMA terecht voor workshops, lessen, fotoshoots en shows.

Eliza Kama startte ook Burlesqueshop.be en sinds mei 2019: Burlesque Bar, in hartje Antwerpen.

Voor meer informatie: Burlesqueshop.be en Burlesquebar.be

Als eigenaresse is Eliza Kama het gezicht van Kama en geeft zij workshops, cursussen en privélessen. Daarnaast produceert zij shows en treed ze zelf op als burlesque danseres in binnen-en buitenland. Ze runt Kama, Burlesqueshop en Burlesquebar met een team van sterke vrouwen rond haar. 

Dit maakt dat Kama volledig wordt gerund voor en door vrouwen!

Extra weetjes:

In januari 2016 startte Eliza Kama als eerste in de Benelux met unieke Burlesque Fitness lessen (exclusief bij Kama)! Eliza was bijna 30 kilo aangekomen tijdens haar zwangerschap en door haar Burlesque lessen en workshops vlogen die kilo’s er terug af, bovendien zorgde Burlesque er ook voor dat zij zich weer vrouwelijk en goed in haar vel voelde. Zij werkte deze lessen samen uit met een professionele fitness and health coach. 

In januari 2017 is Eliza Kama als eerste in de Benelux gestart met Exotic dance/stripdance workshops en cursussen.

-Eliza Kama is de oprichtster en choreografe van Burlesque troupe: The Kama showgirls. Zij zijn te boeken voor verschillende events, van huwelijken tot clubfeesten. De Kama showgirls hebben ook een jaarlijkse show in november en treden uiteraard op in Burlesque Bar.

Eliza Kama opende in 2017 de eerste Burlesque webshop van België: burlesqueshop.be. Deze shop kent een uniek concept: we verkopen nieuwe producten, maar ook vintage, tweedehands en handgemaakte producten. De shop is voor en door showgirls: dames kunnen ook hun eigen producten verkopen in de shop.

– In 2018 groeide het aantal cursisten naar ruim 300 in heel België en besloot Eliza een speciaal ‘membership’ te ontwikkelen. Het Showgirl membership brengt vrouwen samen, geeft ze leuke kortingen én geeft hun tips, informatie en inspiratie via inspiratiebrieven en video’s. Om dit membership ook toegankelijk te maken voor vrouwen die geen cursus volgen, is het membership voor elke vrouw te koop aan slechts 37 euro voor een heel jaar. (en het membership is gratis bij het volgen van een cursus!)

– In mei 2019 opende Eliza haar Burlesque Bar in hartje Antwerpen. Dit is de enige Burlesque bar in België, waar wekelijks Burlesque shows en events doorgaan! Meer informatie vind je op: www.burlesquebar.be

-Eliza is een onderneemster in hart en nieren en runt maar liefst 3 bedrijven. De tijd die ze ‘over’ heeft besteed ze aan:  koffie drinken, alles met glitter kopen/besmeren, reizen, mode, eten, interieur, haar Franse Bulldog Maya en natuurlijk haar zoontje Noah!

 

ELIZA KAMA OVER KAMA:

” Ik run Kama met heel veel plezier en passie en ik ben ontzettend dankbaar voor alle leuke, en vaak ook ontroerende reacties die ik de afgelopen jaren heb gekregen. Vrouwen die zich door mijn lessen weer zelfzeker voelen of een toekomstige bruid die me mailt dat ik haar een onvergetelijk vrijgezellenfeest heb bezorgd en dat ze het zelfs aandurfde om een dansje te doen voor haar man.. daar krijg ik elke keer weer kippenvel van, want dat is exact wat ik voor ogen had met Kama” 

Mijn doel met Kama is altijd geweest: 

  • Vrouwen in hun sensuele, vrouwelijke kracht zetten zodat ze zich sexy en zelfzeker voelen.
  • Laten zien dat verleiding en striptease perfect hand in hand kunnen gaan met klasse, vrouwvriendelijkheid en humor.

Wat ik heel belangrijk vind is dat Kama te allen tijde klasse, glamour, plezier, positiviteit, sensualiteit, verleiding, girlpower en vrouwvriendelijkheid uitstraalt, want dat is waar voor Burlesque voor mij voor staat: empowerment & entertainment!

 

Ik zou het natuurlijk erg leuk vinden als je mij en  Kama volgt:

Follow Eliza Kama on Instagram for Burlesque and Self love tips: 

 

En schrijf je in voor de Kama nieuwsbrief, je ontvangt dan ineens mijn tips: Hoe Burlesque je zelfvertrouwen laat groeien! 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.