Volg Eliza persoonlijk via Instagram: @eliza_kama

Wat leuk dat je meer over mij en Kama wilt weten!

 

 

Hi beauty!

Wat leuk dat je meer over mij en Kama wilt weten.

Laat ik bij het begin beginnen…

Ik werd geboren in Groningen (Nederland) als Dieuwke Elize van der Plas, maar ben inmiddels in de burlesque wereld vooral bekend onder mijn stage name: Eliza Kama.

 

Wat betekent KAMA?
De naam Kama verwijst onder andere naar de god van de Liefde, verlangen en een wens. Men denkt bij Kama vaak aan een puur seksueel verlangen (ook vanwege het bekende boek Kamasutra) maar het staat voor veel meer. Vatsyayana, de auteur van de Kamasutra, omschrijft Kama als elke vorm van plezier en aantrekking dat iemand ervaart. Je kan Kama dus op allerlei manieren ervaren: Bijvoorbeeld door kunst, muziek, dans of een fijne ontmoeting. In het Hindoeïsme is het ervaren van Kama één van de vier doelen in het leven.

 

Hoe ontstond Eliza Kama en later Kama Burlesque?
De wereld van Burlesque en Striptease hebben mij altijd erg aangesproken. 

Vanaf mijn pubertijd voelde ik me al aangetrokken tot sensuele dans en vrouwen die zich vol zelfvertrouwen op die manier durfden tonen.

Zelf was ik toen gigantisch onzeker en ik keek daarom ZO ontzettend naar hun op. Voor mij heeft striptease nooit een negatieve bijklank gehad: ik vond het juist ZO ontzettend krachtig en gaaf! Het jezelf zo durven blootgeven, met zoveel attitude en glamour: WOW. Dat wou ik ook.

Mijn eerste ondernemersplan dat ik voor mijn studie schreef was dan ook: een Striptease bar voor vrouwen openen. (ik was toen 18, en de leraar keek nogal vreemd op).

Toen ik in het laatste jaar van mijn studie in Antwerpen ging wonen bezocht ik voor de eerste keer een striptease bar en ik kwam er sindsdien veel vaker.

Ik begon na enige tijd ook zelf te dansen. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, maar ik voelde gelijk dat ik het ‘anders’ wou doen, dan hoe de (mannelijke) eigenaren hun zaak runden. Voor mij moet de focus liggen op het plezier van de vrouw, en niet het plezieren van een man. 

Dit laatste vond ik terug in Burlesque en dat voelde voor mij echt als thuiskomen: de glamour, de kleding, de make up, de vrouwelijkheid, de sensualiteit, de dans, de attitude, de humor, de zelfspot.. DIT WAS IK en dit ik was ik wilde doen.

Zoals Dita von Teese het mooi verwoordde: “Burlesque is about embracing womanhood, not about seducing a man”, en zo voel ik het ook.

Burlesque gaf mij ontzettend veel zelfvertrouwen en leerde mij eindelijk van mijn lichaam houden.

 

Het gevoel van volledig in je vrouwelijke, sensuele kracht te staan, had ik aan Burlesque te danken en dit wilde ik ook met andere vrouwen delen.

Ik besloot na het behalen van mijn Bachelor in Retail Management zelf lessen te gaan volgen en research te blijven doen rond vrouwelijkheid en sensualiteit, tot ik in 2013 besloot Kama op te richten en zelf lessen te gaan geven.

Vanaf dag 1 werden mijn cursussen en workshops ZO ontzettend enthousiast ontvangen dat ik meteen voelde: DIT moet ik doen, hier kan ik zoveel vrouwen mee helpen!

Dus ik nam ontslag bij het hotel waar ik werkte, en sindsdien zat ik niet stil:

  • Anno 2020 kun je bij KAMA terecht voor workshops, cursussen, burlesque fitness lessen, fotoshoots en shows. Ik leidde 15 leraressen op, waardoor je terecht kan in heel Vlaanderen.
  • In januari 2016 introduceerde ik Burlesque Fitness lessen in de Benelux.
  • Begin 2017 richtte ik een eigen Burlesque troupe op: The Kama showgirls. Wij zijn te boeken voor verschillende events, van huwelijken tot clubfeesten. De Kama showgirls hebben ook een jaarlijkse show in november en treden uiteraard op in Burlesque Bar
  • In oktober 2017 startte ik een Burlesque webshop: www.burlesqueshop.be, waar mijn passie voor burlesque en mode samenkomt.
  • In 2018 groeide het aantal cursisten naar ruim 300 dames in heel België en besloot ik een speciaal ‘membership’ te ontwikkelen voor hun. Het Showgirl membership brengt vrouwen samen, geeft ze leuke kortingen én tips, informatie en choreo’s via inspiratiebrieven en video’s. Om dit membership ook toegankelijk te maken voor vrouwen die geen cursus volgen, is het membership voor elke vrouw te koop aan slechts 37 euro voor een heel jaar. (het membership is gratis bij het volgen van een cursus)

  • In mei 2019 kwam een grote droom uit en opende ik mijn eigen Burlesque Bar in hartje Antwerpen. Dit is de enige Burlesque bar in België, waar wekelijks Burlesque shows doorgaan! Meer informatie vind je op: www.burlesquebar.be

  • In 2019 organiseerde ik de eerste Belgian Burlesque Queen contest, met een grote finale show op 29 februari 2020

 

Burlesque en vrouwen in hun sensuele kracht zetten is mijn grootste passie. 

Ik run Kama met heel veel plezier en passie en ik ben ontzettend dankbaar voor alle leuke, en vaak ook ontroerende reacties die ik de afgelopen jaren heb gekregen. 

Mijn doel met Kama is altijd geweest: 

  • Vrouwen in hun sensuele, vrouwelijke kracht zetten zodat ze zich sexy en zelfzeker voelen.
  • Laten zien dat verleiding en striptease perfect hand in hand kunnen gaan met klasse, vrouwvriendelijkheid en humor.

Wat ik heel belangrijk vind is dat Kama te allen tijde klasse, glamour, plezier, positiviteit, sensualiteit, verleiding, girlpower en vrouwvriendelijkheid uitstraalt, want dat is waar voor Burlesque voor mij voor staat: empowerment & entertainment!

 

Waar ik naast Burlesque helemaal happy van wordt?

Ik houd van (veel) koffie, paarden, interieur, de natuur, lezen en bijleren over spiritualiteit, mode, reizen, uitgebreid dineren, spelletjes spelen met familie/vrienden, reality series en drama’s kijken op Netflix, glitter, en vooral: mijn zoontje Noah.

(die inmiddels ook al dagelijks met een boa in de living danst ;-)

 

Ik ontmoet je graag snel en wanneer je vragen hebt: aarzel niet en contacteer mij! 

Dat kan via: eliza@kamaworld.be

of Instagram: @eliza_kama

 

 

Ik zou het natuurlijk erg leuk vinden als je mij en  Kama volgt:

Follow Eliza Kama on Instagram for Burlesque and Sensual self love tips: 

 

En schrijf je in voor de Kama nieuwsbrief, je ontvangt dan ineens mijn tips: Hoe Burlesque je zelfvertrouwen laat groeien! 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.