Over Eliza Kama en Kama

Wat leuk dat je meer over mij en Kama wilt weten!

 


 

Mijn naam is Dieuwke Elize en mijn Burlesque naam is Eliza Kama.

Dat vond ik nog best lastig, een Burlesque naam bedenken… Ik wilde geen ‘standaard’ Burlesque naam, ik wilde iets persoonlijks.
Eliza komt daarom dus van mijn tweede voornaam en Kama verwijst onder andere naar de god van de Liefde, verlangen en een wens. Men denkt bij Kama vaak aan een seksueel verlangen (ook vanwege het bekende boek Kamasutra) maar het staat voor veel meer. Vatsyayana, de auteur van de Kamasutra, omschrijft Kama als elke vorm van plezier en aantrekking dat iemand ervaart. Je kan Kama dus op allerlei manieren ervaren: Bijvoorbeeld door kunst, muziek, dans of een fijne ontmoeting. In het Hindoeïsme is het ervaren van Kama één van de vier doelen in het leven.

De wereld van Burlesque en striptease hebben mij altijd erg aangesproken en ik wist dat ik daar iets mee wilde doen. Ik heb altijd gedanst en ben vervolgens lessen Burlesque gaan volgen in binnen- en buitenland. Zo ben ik onder andere ook terecht gekomen bij de New York school for Burlesque. 

Na mijn Bachelor opleiding in Nederland, stage in Antwerpen, een half jaar in Buenos Aires gewoond te hebben, werken in een kledingwinkel en een hotel, en een B&B gerund te hebben in Malaga.. (Ik zit niet graag stil ;-), ben ik in 2013 KAMA gestart en daarmee kwam een grote droom van mij uit.

Nu, in 2017, bestaat KAMA Burlesque events & shopping uit:
Events: workshops, fotoshoots, lessen (Burlesque, fitness en exotic dance) en shows.
Shopping: een unieke Burlesque webshop.

Als eigenaresse geef ik zelf workshops (samen met nog 4 andere top leraressen), wekelijkse lessen bij verschillende dansscholen, privélessen en uiteraard doe ik ook shows en run ik de webshop. 

Ik run Kama met heel veel plezier en passie en ik ben ontzettend dankbaar voor alle leuke, en vaak ook ontroerende reacties die ik de afgelopen jaren heb gekregen. 

Mijn doel met Kama is altijd geweest: 

  • Dames zelfzekerder maken met hun vrouwelijkheid en sensualiteit. 
  • Laten zien dat verleiding en striptease perfect hand in hand kunnen gaan met klasse en humor.

Wat ik heel belangrijk vind is dat Kama te allen tijde klasse, glamour, plezier, positiviteit, sensualiteit, verleiding, girlpower en vrouwvriendelijkheid uitstraalt, want dat is waar voor Burlesque voor mij voor staat.

 

Natuurlijk zou ik het heel leuk vinden als jij mij volgt:

 

En schrijf je in voor de Kama nieuwsbrief: (je ontvangt dan ook een couponcode t.w.v 5 euro korting!)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.